Siyah Sapka SEO  

Go Back   Siyah Sapka SEO > Yeni Başlayanlar > Ok Meydanı

Closed Thread

Thread Tools Display Modes
Old 09-05-2009, 02:35 PM
SiyahSapkali SiyahSapkali is offline
Moderator

Default Yeni Uye Olma

Foruma su anda dileyen uye olabilir.

Last edited by SiyahSapkali; 01-04-2010 at 05:10 PM.
Old 09-06-2009, 04:28 PM
ToMeL ToMeL is offline
Senior Member

Cyber-Warrior sitesindeki gibi bir sistem kullanılabilir. Oradaki sistemde 2 türlü üyelik var.

1. si sisteme daha önceden kayıt olan bir kişinin 3 tane davetiye hakkı var ve o davetiyelerle sisteme kullanıcı davet edebiliryor.

2. si ise üyelik havuzu oluşturulmuş. Buraya üye olmak isteyen kullanıcılar gelip kendilerini kaydediyorlar ve foruma neden üye omak istediklerini yazıyorlar. Ve burada yöneticiler kendilerine faydası olabileceğine inandığı kişileri kaydediyorlar.

Bunlar kullanılabilir bence.
Old 09-06-2009, 07:51 PM
roser137 roser137 is offline
Banned

Send a message via MSN to roser137

.............

Last edited by roser137; 10-23-2009 at 08:48 PM.
Old 09-08-2009, 05:27 PM
developer developer is offline
Senior Member

Tekrar Selamlar. Forumun sapasağlam ayakta durduğunu görmek çok sevindirici. Kabul ederseniz fikirlerimi paylaşmak istiyorum.

- Davetiye olayına hiç girmeyin. Zamanla forum popüler oldukça o olay bir şekilde ticarete dönüşüyor ve bence pek de amacını yerine getirmiyor.

- Yeni üye alımını durdurmayın. İnsanlar diledikleri gibi üye olabilsinler. Yardımlaşma, fikirler ve teknik gruplar gibi genel bölümlere mesajlar göndererek kendilerini gösterebilsinler. Yine de bir başvuru gerekiyorsa bunun için özel bir bölüm açılsın ve insanlar CV'leri ile birlikte başvurularını buraya göndersin. Kabul ettiklerinizi forumun özel bölümlerini görebilecekleri bir üye grubuna terfi ettirirsiniz. CV göndermeyen veya aktif olmayanlar öylece dursun. Bence tüm üyeleri aktif olan forum kurma ütopyasına hiç gerek yok. Bu sadece ek iş yükü getirir ve gereksiz zaman harcatır. Belli bölümlerde aktiflik ve süreklilik sağlanması zaten amacınızı gerçekleştirmeniz için yeterli. Kısacası forumu 3 seviyeye bölün. Yeni üyeler giriş seviyesi bölümleri, CV gönderenler ve kabul edilenler gelişmiş seviye bölümleri, asker koçlar da üst seviye bölümleri görebilsin.

- Hiç beklemediğiniz kişilerden hiç akla hayale gelmeyecek fikirler çıkabiliyor veya çok alakasız konuşmalar çok alakasız konularda ilham verebiliyor. Ben forumun bir bölümünün herkese açık olmasını ve üyelerin konu dahilinde boş boş da olsa konuşmalarını ve tartışmalarını okumayı tercih ederim. Bazen kendi forumlarımda silinen mesajları bile girer okurum. Çöpten bile ne cevherler çıkar tahmin edemezsiniz

- Pasif üyeleri forumdan atmayın, silmeyin. Pasif üyeler için yeni üyelerden farklı özel bir kısıtlı grup oluşturun ve düşürmek istediklerinizi bu gruba üye yapın. Böylece eskiden aktif olup sonradan düşürülen üyeleri ayırt edebilme şansınız olur. Ayrıca üyenin tekrar aktifleşerek geri dönebilme fırsatı olur.

- Bu tür konular forum özellikleri kullanılarak çözülürse hem uygulaması hem de yürütülmesi kolay olacaktır. Eğer forum dışı sistemler kullanırsanız emin olun bunlardan gelecekte vazgeçeceksiniz. Tam olarak aklınızdakinin ne olduğunu bilmediğim için genel konuşuyorum ama bence ne kadar basit o kadar iyi....

Ben pek sizli bizli konuşmayı beceremediğim için yazılarım genellikle emir kipiyle yazılmış gibi durur. Bu tarzımdan dolayı şimdiden tüm samimiyetimle herkesten özür diliyorum. İleride birbirimize kaynaştıkça beni de böyle kabullenebileceğinizi umut ediyorum.
The Following User Says Thank You to developer For This Useful Post:
yakamoz01 (09-14-2009)
Old 09-09-2009, 12:58 AM
SiyahSapkali SiyahSapkali is offline
Moderator

developer,

Fikirlerin icin cok tesekkurler. Bir kismini yakinda uygulamaya koyacagim. Oncelikle fikrini cikip soyledigin icin tesekkurler, cogu kisi toplum baskisi nedeniyle cekinir. Saygisiz olmadigi surece her turlu emir kipi vs ile konusabilirsin. Yazilarinida cok kasilmadan, icinden geldigi gibi yaz. Kimse emir kipine bakmaz, merak etme.

Haftasonu foruma ceki duzen vermeyi dusunuyordum, yine motorsikletten dustum. Bu sene 4. dususum. Sol bilek su anda iptal. Sardilar, sarmaladirlar, birkac gun icinde ne oldugu belli olacak.

Bilek ariza oldugu icin iyi yazamiyorum. Birkac gun sonra full surat foruma girecegim. Su anda uyelerin 80% benden daha sik foruma giriyor.
Old 11-25-2009, 04:37 AM
Warchild Warchild is offline
Banned

Bayram geliyor yeni gelenler bu topiği görsün diye yükselteyim : )
Old 11-25-2009, 09:00 PM
Banned

hayırdır üye alımı mı başlıcak
Old 11-26-2009, 02:45 AM
Warchild Warchild is offline
Banned

Quote:
Originally Posted by roser137 View Post
hayırdır üye alımı mı başlıcak
çok olmasada bi' miktar üye alımı forumu iyileştirir diye düşünüyorum.Tabi çalıp çırpmak için gelmeyecek.Mesela buradaki konuları arada bi' ararım daha karşıma çıkmadı.Böyle kalmalı.Konu afıranı banlarım : )
Old 11-26-2009, 02:36 PM
Haplo's Avatar
Haplo Haplo is offline
Senior Member

Smile

Quote:
Originally Posted by Warchild View Post
Mesela buradaki konuları arada bi' ararım daha karşıma çıkmadı.
eee hacım şimdi ben suçu yenilere atıp aradan sıyrılabilmek için konu aşırmadan önce yeni üyelerin gelmesini bekliyosam nolcak

aman hee konu aparılırsa benden bilmeyin hiç işim olmaz ben sadece sordum

pasif üye grubu meselesine karşıyım öyle bir sistem olacaksa aktif görünmek için emeğe saygı, +1, ++ mesajları görmeye başlayabiliriz
Old 11-26-2009, 03:03 PM
Banned

artık üyelik konusunda bir şey demiyeceğim, yok pasif üyeler var, yok üye alımı olmasın vs. yönetim nasıl isterse öyle yapsın (hemen topu attım ), zaten bu üyelik meselesini bahane ettiğimiz için adam gibi ne fikir fırtınası yapıyoruz, ne de ciddi paylaşımlar yapıyoruz. Ben umursamıyorum artık kim gelmiş kim gitmiş .
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules